13.9.2012

Appelsiini-oliiviöljy kakku

Hyvällä kakulla on hassu combo.
Monellako oikeasti tulee mieleen lurautella kakkutaikinan sekaan vähän oliiviöljyä? Ei kovin monella,veikkaan mä :D
En olisi kai koskaan avartanut itseäni koko yllärille,ellei siskoni olisi leiponut ja usuttanut maistamaan.
Yllättävää! Se on hyvää! 8) Maistuu raikkaalta ja makealta.
Itsehän en ole kyhännyt moista herkkua,siskoni kyllä muutamaan otteeseen(eli fiksua siis ottaa ohjeet sellaiselta,joka ei ole testannut ohjetta muuta kuin syömisen muodossa 8D).
Mutta jos haluatte ottaa riskin,niin kerätkää siis ohjeet alapuolelta :D

Taikina

  • 2 appelsiinia
  • 2½ sokeria
  • 1dl maustamatonta jogurttia
  • 3 munaa
  • 1½ oliiviöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Koristeluun :
Riivi hedelmäliha ja sekoita hunajaan

Ohjeistus:
Alkajaisiksi kannattaa voidella kakkuvuoka kevyesti (jos on lajia,että kaikki tarttuu kiinni kuin vahtikoira varkaan pyllyyn). Ja vääntää uuni 175 asteen lämmölle.

Raasta appelsiinin kuorta ja purista niistä mehut (tai sitten voit käyttää kaupan mehua).
Tarvitset nestettä 1dl:n verran.
Sekoita jogurtti ja sokeri keskenään. Sen jälkeen voitkin vatkailla munat 1 kerrallaan kevyesti,sekä oliiviöljy.
Sekoita kuivat ainekset (eli jauhot + suola) keskenään.
Pistä sitten kaikki ainekset mukkelismakkelis sekaisin.
Vuokaan lurauta koko yllätys,ja tuikkaa paistelemaan 50minuutiksi.
Siskon fiksu neuvo : älä paista liikaa

Anna jäähtyä ja koristele appelsiini-hunaja soosilla. Makeuttele oman maun mukaan.

Sitten lupa nauttia,ja pysyy muutes kosteana ja hyvänä monta päivää :I

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti